Estereogramas

Sempre he vist aquestes imatges dels estereogrames, i mai he sabut "entrar dins del quadre" per veure quina era la imatge que s'amagava...
Fa uns dies, vaig estar "xafardejant" per Internet per veure que trobava, vers aquest tema, perque la veritat es que em te força encuriosida...


Perque no sé entrar dins del quadre???
Segueixo els consells que hi donen, però res... res de res...

Potser perque el meu cervellet només vol veure la pura realitat??? O tinc potser una visió simple de les coses???

He trobat una web, que inclús t'explica cóm crear un estereograma , inclús et dona consells per trobar el que hi ha dins...

Ara bé, jo em pregunto, sinó soc capaç de veure el que hi ha dins... cóm seré capaç de crear-n'he un???

No sé que en penseu vosaltres, però jo, com més m'hi encaparrono... menys hi veig res...
Quina complicació!!!

Va, a veure qui em dona un truquillo...???




4 comentaris:

  1. Ah jo crec que també tinc una ment força simple per mes que le he mirat de totes les maneres inclus cap per avall res de res ho sento pero no et sere d'ajuda amb aixo.

    ResponElimina
  2. Em sap greu però no et puc ajudar, sóc incapaç de veure-hi res... I això que jo em dedico a veure les coses des de punts de vista diferent de la resta de la gent. Si hi trobes el 'truco' ja ens avisaras :)

    ResponElimina
  3. Hola gent!
    L'oftalmòleg em va dir que tinc una estereopsi (no sé si s'escriu així) molt dolenta i això significa que al meu cervell li costa apreciar la profunditat més que al de la majoria. Tot i així puc veure els estereogrames perfectament i en qüestió de segons gràcies a que sé com funcionen i què he de manar-los als ulls. A veure si puc explicar-vos-ho perquè vosaltres també pugueu veure'ls:

    Per fer-ho més fàcil imaginem que de cada ull ens ix un raig en la direcció en què estem mirant, si mirem a l'horitzó aquests raigs són paral·lels, mentre que si mirem a la pantalla de l'ordinador els raigs es creuen en un punt que es troba just en la superfície de la pantalla.
    El que hem d'aconseguir és tot i mirar la pantalla estar enfocant més profundament, és a dir, que el punt on es creuen els raigs imaginaris estiga darrere de la pantalla. Una manera d'aconseguir-ho és mirar per damunt de la pantalla (la paret de darrere ha d'estar com a mínim mig metre per darrere o, encara millor, si per dalt de la pantalla veiem directament un paissatge molt llunyà, en què els rajos imaginaris serien quasi paral·lels) de manera que veiem de reüll el text de la pantalla doble, i baixar la vista a poc a poc fins arribar a la pantalla evitant enfocar-la directament. És moolt complicat arribar a convéncer els ulls que no enfoquen l'objecte que mirem directament però quan ho aconseguim estarem veient-ho tot doble, és a dir, veiem 2 imatges solapades. Una vegada aconseguit aquest punt hem d'arribar a ser capaços d'anar jugant amb l'angle (tenint la sensació que les 2 imatges rellisquen l'una sobre l'altra apropant-se o allunyant-se fins que arribem a un punt on ens fa la impressió que estem enfocant correctament la imatge encara que seguirem veient la resta de la pantalla doble (perquè les imatges solapades coincideixen en part) i serem capaços de veure la imatge en relleu.
    Vos recomane que comenceu amb els estereogrames que tenen algun objecte repetit horitzontalment perquè tot i que solen ser els menys impressionants són els més fàcils, ja que en anar "relliscant" una imatge sobre l'altra és més o menys fàcil fer coincidir dues d'aquestes imatges.
    En aquest enllaç en teniu unes quantes:
    http://dafo.tresipunt.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=4&lang=ca
    Comenceu per "boles loteria", "cares flotants", "cementiri a ras de terra", "les palmeres" i "aquari".

    Espere que ho pugueu aconseguir perquè quan ho feu gaudireu de valent amb els estereogrames.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Perdoneu que em faça pesat :S el de la cova de la verge també és fàcil i és dels més impressionants i agraïts de veure.
    Per cert, la clau està en la pasciència i la força de voluntat.

    ResponElimina

Diga'm el que penses..... :-D

LA MEVA BOJERIA MÉS GRAN FINS EL MOMENT!

LA MEVA BOJERIA MÉS GRAN FINS EL MOMENT!
SALTAR EN PARACAIGUDES!!! Res millor per celebrar el meu 32è i 33è Aniversari! Espero celebrar-n'he molts i molts més!!!!

SI ET CAL UN FUSTER...

En conec un de molt bo, només m'has d'escriure i t'informaré encantada! escriu-me!