Segon dia per Asturies 15/08/08


La nostra visita avui s'ha centrat en el Parc Nacional dels Pics d'Europa.

Un autobus ens ha portat fins a dalt, on hem anat a veure els Llacs de Enol i de la Ercina.

PAU, els llacs em desprenen pau, tot i que és una zona força concorreguda de gent.

M'agrada la combinació de colors, el verd de l'herba fresca i humida, el blau del cel, l'aigua clara, tot plegat convida a un bany, tot i que no sé si esta permès. Si per mi fos....

Voltem i passegem per la zona, anem a veure el segon llac i fins i tot ens trobem el rastre d'una antiga mina, la de Buferrera.











Cóm podia haver una explotació minera en una zona tant preciosa com aquesta?




El paisatge, molt i molt natural, les vaquetes i ovelles pasturen per la muntanya, al seu pas, sense limitacions, cruspint-se l'herba fresca, tendre..... Animals àgils!












Aprofitant el dia d'avui, decidim anar a Covadonga, aquesta visita obligatoria, no podem marxar d'aqui sense anar-hi, així que vinga, cap allà que anem!


Una petita capella, amb un cartell ben gran, on diu que no es poden fotos.... i els visitants, sense fer-hi cas... M'he reprimit en primer moment... desprès en un moment, he pensat per una foto...no passarà pas res... així que m'aixeco, m'apropo, i disparo la càmara. No hi havia cap capellà, i de cop miro al meu voltant, en un moment ha desaparescut la gent, be, jo a la meva....

De cop, sento pel micro "Por favor, recordamos que no se pueden hacer fotografias!!!!" Miro davant meu, i un capellà amb cara de mala llet!!! Upssss..... crec que m'ha enganxat!!! ja,ja,ja Que hi farem!!!!
Recordeu la típica imatge que surt als llibres del Santuari de Covadonga? Doncs és aquesta! Una capella dins al cova... que probablement te un nom, però jo no em vaig quedar amb el detall...










Per la tarda, anem per les poblacions dels voltants.
Primer, Cangas de Onís
















Desprès Llanes, que va coincidir que estaven de Festes, celebraven Sant Roque.



Tota la ciutat engalanada, amb banderes espanyoles penjades pels balcons, i tots al mig del carrer, vestits com el que jo diria de "vint i un botons", vaja, com quan la meva mare em deia que havia de mudar-me per sortir el diumenge. Doncs sense ser diumenge, però igual, tothom ben vestidet, esperant la processó!





Uns músics tocant l' imne espanyol, vaja, per mi una mica sorprenent... però ja sabem que fora les coses funcionen de diferent forma....

Desprès del dia d'avui ja estem plantejant el que farem demà.... I segurament, farem el "Naranjo de Bulnes"... però això ja serà.. demà.


Per cert, una curiositat en la parla, M'he fixat que aqui s'utilitza molt les terminacions en "ino", així que:

Besinos per tothom!

10 comentaris:

  1. Besinos per tu per aquestac cronica tan bonica.

    ResponElimina
  2. El que més m'ha agradat és la casa aquella amb les banderoles espanyoles!!!

    Petonets

    ResponElimina
  3. Nena, no sé què li passa al teu bloc o si és qüestió del navegador, prò hi ha alguna foto que surt tallada, alguna que surt barrejada amb el text...

    Una pregunta... Covadonga són els dos edificis o només el de la roca?? L'església que no està dins la roca és preciosa... :)

    I ja tens raó, que fora les coses són ben diferents... buff... tanta bandera espanyola em fa venir basques!!

    ResponElimina
  4. Gràcies Striper!!!! Es una terra molt maca!

    Pep, és un comentari fet amb ironia? o no... aixx... be, es igual... no problem, ja,ja A mi és que no m'agrada massa la política!! ja,ja,ja

    Núr, guapa... mira això de les fotos és un rotllo, quan faig la composició surt d'una manera, i quan ho publico, al blog, surt totalment diferent. Es desesperant!
    Covadonga, se'ls diu així als llacs, tot i que tenen nom propi. També a la Basílica de Covadonga.
    La cova, és on Don Pelayo es va refugiar, que és qui va lluitar contra els musulmans que volien invaïr les terres. D'aquestes visites s'aprenen moltes coses, la veritat!

    ResponElimina
  5. buf, quina enveja! Preciós!

    ResponElimina
  6. Sap per que no es poden fer fotos?
    En museus o entenc pero a un edificii al carrer... quina gent mes rara...

    ResponElimina
  7. Antoni: Enveja, sana espero, eh?! :-)

    Mikel: Doncs la veritat és que no ho sé el perquè.... Però despres d'un munt de gent fent fotos, em va tenir que enganxar a mi... ja,ja,ja

    ResponElimina
  8. Jajaja...´la meva millor amiga és de Lleó, ella diu "besines", jo sempre li contesto amb "besets" :o)

    ResponElimina
  9. siberieee: Doncs jo et diré: Petonets!

    ResponElimina
  10. La foto de les banderes fa venir calfreds i pensar en l'himne... Però és clar allà és el que toca. Lo fotut és veure-ho aquí! El paisatge preciós, per sobre d'ideologies o banderes. Molts petonets.

    ResponElimina

Diga'm el que penses..... :-D

LA MEVA BOJERIA MÉS GRAN FINS EL MOMENT!

LA MEVA BOJERIA MÉS GRAN FINS EL MOMENT!
SALTAR EN PARACAIGUDES!!! Res millor per celebrar el meu 32è i 33è Aniversari! Espero celebrar-n'he molts i molts més!!!!

SI ET CAL UN FUSTER...

En conec un de molt bo, només m'has d'escriure i t'informaré encantada! escriu-me!