Crónica Asturiana ~ 14/08/08

Hem arribat al nostre destí. La cara de sorpresa que se li ha quedat al P. en veure el destí, dir que ha estat molt divertit. No s'esperava viatjar a Asturies, les pistes li indicaven que potser faria estada al nord de Portugal. Tot i així, li ha agradat molt la sorpresa (no et fan un viatge sorpresa cada día, i això ja val la pena!). Arribada a l'aeroport a les 8 i poc del matí. La temperatura es considerablement més baixa, i això desprès dels dies calurosos que hem passat, ja és d'agrair. Despres de fer una passadeta ràpida per Gijón, (ja tornarem un altre dia amb més calma) decidim anar cap al primer hotel a deixar els trastos. La ciutat escollida per passar aquests primers 6 dies, és Ribadesella. Arribada, ja es pot veure que és una petita ciutat bastant turística... La veritat, no era la idea, però davant el desconeixement i la premura en buscar els allotjaments, no hi ha res dolent a dir. No per ser més turística, la considero menys encantadora, tot el contrari, ho és i força. La ciutat esta dividida en dues parts, separades pel riu Sella.

La tonalitat verda de les muntanyes, i les aigües tranquiles del riu en la desembocadura, el blau del cel, ja fa que sigui un paisatge molt especial.

Per ser un primer dia, i per omplir "el buche", crec que és hora d'anar a dinar.

Un dinar de categoria, degustant la famosa sidra, que no és que sigui una beguda que m'entusias-m'hi, però donada la situació, val la pena provar-la.

La meva cara de sorpresa veient la gent esperant per dinar darrera la barra, els cambrers "escanciant la sidra" gairebé sense mirar, això és converteix en tot un ritual. La meva pregunta i perquè només es serveix un ditet de sidra, i es veu de tirón. Com no, una turista "catalana" preguntant, això de catalana, segur que no ha calgut que ho digui, el meu accent canta per si sol. I resposta, super acurada del perquè de tot plegat.

Molt interessant, la veritat.

Desprès d'aquest super dinar, crec que el més encertat és que ens quedem per aqui, i en tot cas, demà ja enfilarem amb el cotxe.

I sempre es troben coses diferents i a les que no estem acostumats a veure, per exemple això, que us adjunto a continuació, que jo no sabia que hi havia un licor amb aquest nom...je,je,je
Ja pot ser licor de mel, però amb aquest nom, no sé si serà massa dolç!


**************************************************************************************

Bé, ja tinc els resultats als meus dubtes i a la meva enquesta.

Esta clar que guanya la majoria (un 46% em diueu que no li doneu massa importancia a trobar resposta).

Jo, com que no vull ser radical, us haig de dir, que potser em dedicaré a respondre als vostres comentaris, potser de forma personalitzada i quan no tingui temps per fer-ho, potser faig alguna resposta general.

Ep, si algun dia, no ho faig, perque ja em conec... , espero que no us sàpiga greu! Gràcies a tots els que m'heu donat la vostre opinió.

15 comentaris:

  1. Coi podries explicar lo de la sidra que jo no ho se, vaja el nom del licor, jo vaig veure un peix que es deia Japuta.

    ResponElimina
  2. Striper:
    Vinga que inauguro secció de resposta! Em varen fer la demostració i la diferència que es nota en el paladar d'una sidra escanciada d'una que no és considerable.
    La que no, simplement venia a ser un suc de poma amb sense massa cos ni sabor. La que si, tenia com una mica de gas, com si fos un vi d'agulla, i amb molt més sabor i olor.
    S'escansia per a que quan el liquid cau al cantó del got i a certa distancia fan que adquireixi aquestes propietats. Quan tardes en beure-la sembla que estigui esbravada i no té massa gust.
    A fi de comptes es feta amb poma, i no té massa graduació alcoholica.

    ResponElimina
  3. Nena, el poble aquest, Ribadesella, és preciós!! Sembla que s'hi respira una tranquil·litat... Us hi podíeu banyar, al riu aquest que es veu a la foto?

    No n'he tastat mai, de sidra, prò això que expliques és ben interessant! Sé que se serveix d'aquestes maneres —i sé que jo més val que no provi de fer-ho per si de cas!—, prò no en sabia el motiu! Veus? No te acostarás... ;)

    Perfecte que hagis decidit respondre els comentaris!! A mi m'encanta, tot i que s'ha de dir que és una bona feinada tornar a tots els blocs que has deixat comentari per veure què t'ha escrit l'autor! Jo aprofito a fer-ho quan veig que el bloc està actualitzat. El que sí que et recomano és que no intentis respondre comentari a comentari! Al principi sembla fàcil, prò després... ;) hihihihi

    ResponElimina
  4. Quantes coses boniques i que interessant això que expliques!! Espero que hi haurà continuació, oi? Intentaré respondre el meme, però no puc garantir quan: hem començat el curs i torno a anar una mica atrafegada!! Petonets, maca.

    ResponElimina
  5. Ui la beguda la vaig comprar jo també però me la vaig deixar a l'hotel, ja veus on tenia el cap de jove jeje... i les vistes genials eh!

    ResponElimina
  6. Núr: La majoria de pobles costaners, tenien una unió de riu amb el mar,i per tant les aigües eren força tranquiles. Però no, és l'assignatura que ens va quedar pendent, la de banyar-nos-hi.
    El tema de la sidra, doncs jo crec que és d'aquelles begudes que t'agrada o no t'agrada. Mira per fer la gràcia la vaig probar, i veure com ho fan, doncs té més gracia encara. Pel tema dels comentaris, intentaré fer-ho... I com que no sou molts doncs crec que serà fàcil.

    Fada: Sí i tant que hi haurà continuació, pensa que hi he estat 14 dies, i la cosa dona per explicar. Bentornada a la feina... I pel meme, tranqui, ja arribarà.

    Cesc: Sr. de la tercera edat? Quan eres jove dius? ja,ja,ja I ara que ets? Em volia portar una ampolla però amb les histories noves dels liquids a l'aeroport al final vaig canviar d'idea.

    ResponElimina
  7. Jaja, ara jo marxo a Donosti amb els meus, que m'han fet boicot...sempre em foten igual, jo començo, ells fan vacances i fan la guerra bruta, he de recuperar un munt d'hores!!!! petonassos!

    ResponElimina
  8. Zel: Ostres aquest també és un viatge pendent que tinc, espero fer-lo aviat! I tu a desconectar i passar-t'ho be, eh!!!

    ResponElimina
  9. ohhh! Ribadesella!! hi vaig estar de vacances fa uns anys! quins bons records!! :)
    Heu fet ja kayak?!?!
    Petons

    ResponElimina
  10. Bimbonocilla: Alla no, tot i que varem veure una baixada pel Cares, i la veritat es que ens va fer molta gràcia... En penjaré un video! je,je,je

    ResponElimina
  11. carai amb el licor...se te'n van les ganes de beure'l! jajaja!!

    ResponElimina
  12. Núria: Doncs jo no l'he probat no... no sér si serà per això! Ja,ja,ja

    ResponElimina
  13. s'han calfat el cap`amb el nom del licor, jeje!

    com es nota que heu gaudit del viatge! deu ser molt bonic tot això... :)

    ResponElimina
  14. Nimue, doncs sí, la veritat és va anar de conya! ;-)

    ResponElimina
  15. He estat passejant pe rel teu blog, m'agradat l'slide de sicilia, gairebé hem estat als mateixos llocs, jo acabo de tornar, estic fent diferents post al meu blog.
    Salutacions

    ResponElimina

Diga'm el que penses..... :-D

LA MEVA BOJERIA MÉS GRAN FINS EL MOMENT!

LA MEVA BOJERIA MÉS GRAN FINS EL MOMENT!
SALTAR EN PARACAIGUDES!!! Res millor per celebrar el meu 32è i 33è Aniversari! Espero celebrar-n'he molts i molts més!!!!

SI ET CAL UN FUSTER...

En conec un de molt bo, només m'has d'escriure i t'informaré encantada! escriu-me!