Us posarè la recepta, tot i que pel que fa els ingredients, va a gust. A mi per exemple, m'agrada molt la ceba i el pebrot vermell, per tant, li en poso força quantitat. Hi ha qui li posa pebrot verd, jo no.
En una paella amb l'oli ben calent, fregirem el bacallà, prèviament enfarinat. Un cop fregit, el retirarem i el reservarem.
En una paella, posarem a coure amb una mica d'oli, 4 cebes grans tallades en trocets petits (jo les faig servir tendres), 1 pebrot vermell també tallat a daus petits, 1 albergínia a daus petits, 1 carbassó també tallat a daus. Taparem la paella, i ho deixarem coure a foc lent, anant remenant de tan en tan. Mentrestant, ratllarem uns 4 tomàquets madurs. I un cop la barreja d'hortalises estigui cuita, hi tirarem el tomàquet per a que es sofregeixi. Hi afegirem un polsim de sal i deixarem que quedi tot ben barrejat i cuit.
En una cassola de fang, hi posarem el bacallà i tota la sanfaina pel damunt.
Abans de servir, a mi m'agrada posar la cassola cinc minutets al forn, però això va a gust.
I llestos, un plat nutritiu i per sucar-hi pa...
Ummmm...
M'encanta sucar pa en la samfaina!!!!
OHHHH sort que acabo d'esmorçar si no te hagues sucat pa.. a la xanfaina.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaJo m'esperare a que faci mes fresqueta... I a tenir temps per fer migdiada, que el plat s'ho mereix. Pensar que abans era un plat de pobres..
ResponEliminaQuina ganaaaaaa tuuuuu!! ;-)
ResponEliminaMolt bona pinta , tot i que segur que has pensat amb algú ...quant remenaves el bacallà ja ja ja
ResponEliminaEsper-ho que gaudissis del plat tant a la cuina com a la taula
Valga'm Déu, Eli!!! que encara no he esmorzat!!! ara mateix em veig asseguda a una taula rodona, estovalles gruixudes, porrò de vi i platet de bacallà, amb pà amb tomàquet ben torrat i anar sucant, anar sucant... fent un bon esmorzar de forquilla (dels que m'agraden)!!! CIAO Operació Biquini!!!
ResponEliminaBon dia guapa!!!
mmmmm.... i no en va sobrar gens?
ResponEliminapetons i llepades enxamfainades!
tornaré a entrar al blog cap a la 13h... ñaaaaaaaaaam!
ResponEliminaStriper, suca, suca... que no n'hi ha per menys! ;-D
ResponEliminaRamon, mal ho tenim, si em d'esperar a portes d'estiu, la fresqueta! T'asseguro que aquest plat, és bo tot l'any!!! Ara, que de la migdiada, tens raó, per això cal deixar-lo pel cap de setmana, menjant sense presses!
Doommaster, ummmm... a que sí? Aquest plat alegra la vista! ;-D
Garbi24, doncs sí!!! Com ho saps??? Com saps que m'he enrecordat de tu???? ja,ja,ja Gaudeixo cuinant, i també menjant!!! ;-D
Rateta, esmorzar de forquilla!!!! Ummm.... Doncs no havia pensat de cruspir-me un bacallà per esmorzar, però tal com el descrius, amb el porró i tot, si ho fes, ja no podria currar gaire, eh??? Crec que llavors faria la migdiada que diu en Ramon!!! buffff...
Gatot, ha sobrat justament el que tinc avui en la carmanyola.. ummm... nyam,nyam. De totes maneres, jo et convidaria, però no pas a les sobres,eh? (encara que siguis un gat).He pensat d'enviar-n'he per la festa de St. Joan a casa del veí! Que et sembla? ;-D
Pabimboambnocilla, a la 13h? Be, encara crec que n'hi haurà!!! ;-D
dona... Eli, a la festa em sembla "estupendu"; però quasi millor si m'avises quan en facis de nou... i quedem a mig camí? :)
ResponEliminapetons de llepar-se els morros!
Gatot, això esta fet!!! ;-D
ResponEliminammmm, quina bona cara!!!!
ResponEliminaa mi m'agrada molt el conill amb samfaina jejeje
Molt bon dilluns cuinera :)
M'encanta el bacallà! M'ho apunto! Tens dots de cuinera, està bé això, cuinar bé i fer gaudir als altres amb un bon àpat penso que és tot un art. Salut!
ResponEliminaA mi la samfaina no m'agrada gaire, prò estic pensant en una modalitat sense albergínia ni carbassó... hum!
ResponElimina