El que els diners no poden comprar....


De camí cap a casa... anàvem xerrant... Ens hem quedat aturats a les costes del Garraf, perque estan d'obres.... llavors la xerrada ha donat per pensar, i no poc...
Deiem: Si tinguèssis molts diners, creus que canviaries la teva forma de ser?...
Ummm... bona pregunta....
Qui em coneix, sap que no sóc una persona que doni massa valor als diners, sap que sóc una persona gens materialista.... i que valoro moltes altres coses, que no pas el que tens o el que deixes de tenir....
Llavors, si em toquès una loteria... i tinguès molts diners... que passaria? Deixaria de fer el que faig? S'em pujarien els fums per tenir moltes riqueses, i possessions? ....
El meu cap ha començat a pensar.... Realment, no crec que deixes de ser com sóc... potser faria un grapat de coses de les que actualment prescindeixo de fer.... Potser, les faria, perquè tindria l'opció fàcil per a fer-les....
Posava però un exemple.... i desprès de xerrar molta estona, he arribat a la conclusió, que, valores les coses que tens, perque saps el que costa tenir-les... en el moment en que aquest valor es tornès fàcil, potser perdria la importancia de fer-les o de tenir-les.... No sé si m'explico...
Posava un exemple....
M'agrada anar a Menorca, m'agrada visitar Menorca, un cop a l'any... passar un cap de setmana, i anar a menjar-me una caldereta de llagosta.... M'agrada fer-ho, i intento fer-ho un cop a l'any.... amb el cost que representa, és un capritx ... però ho fem.... I valorem i disfrutem aquest cap de setmana.... Potser, si tinguès tants diners, que em poguès permetre anar a Menorca tantes vegades com volguès, i menjar-me sovint aquesta caldereta.... Perdria el valor que té per mi, fer-ho.... Llavors, sí, plaer, igual..., plaer, per poder-se permetre el luxe de gastar-se els calès ... Però valoraria l'opció, com la valoro ara???
Jo crec que no...
Un altre exemple: Les vacances... desitgem que arribi el periode de vacances, perque ens estem tot l'any treballant....
Sino treballèssim, creieu que el periode de vacances, tindria el mateix valor de desig que tenen ara?
Jo crec que no...
Valorem les coses pel que costa tenir-les, i guanyar-les... En el moment en que no et costen res.... crec que llavors perds el valor d'aquestes coses....
Si tinguès molts diners, seguiria tenint el meu Renault 11, i no correria al concesionari a comprar-me un altre.... Perquè? El necessito potser? No, llavors...? Perque comprar-n'he una altre?
Jo crec, que potser gastaria els diners, viatjant, més sovint, però no adquirint coses materials.... Tinc una casa en obres, potser l'acabariem abans, però no vendria aquesta casa per comprar-n'he una de millor o més ostentosa....
Aixxx...
No espero que em toqui la loteria (ni tant siquiera jugo...o molt poques vegades!), i tampoc vull perdre el valor de les coses, el valor que jo li dono a totes les coses que tinc i que he guanyat!
Creieu que els diners donen la felicitat? Creieu que canviaria la vostra manera de ser, pel fet de tenir més diners?
Jo, espero i desitjo, no deixar de ser com sóc....
Com sempre dic, valoro les petites coses.... i estimo les persones pel que són, no pel que tenen... Malauradament, no tothom pensa igual....
Vosaltres, que m'en dieu?

8 comentaris:

  1. No crec que els diners donguin la felicitat,que pasaria si de cop surtisin els diners per las orelles aixo es imprenvisible, pero de segur que desitjaries uns alñtres coses i las que ja tenias perderien valor.

    ResponElimina
  2. Jo no canviaria la meva manera de ser, ja que com sóc m'agrada molt i si em toqués la loteria,em compraria alguna cosa que em fa il·lusió, o li compraria al meu marit, però´estic bé com estic, els diners no dónen la felicitat, però si que hi ajuden, jo si que em compraria un cotxe, o una moto.. tornaria a anar al carib, i viatjaria molt i molt, sempre que pugués es clar, perquè no deixaria pas de treballar.. i està clar, que tindria més fills dels que tenim pesats.. així.. que.. jo ara sóc immensament feliç, i no sóc rica :)

    ResponElimina
  3. Jo també estimo les persones pel que són! considero que és molt important!
    i pel que fa als diners, jo sóc de les que creu que quan els dinners te'ls guanyes tu els valores molt molt més, i si, amb això també valres molt més les vacances!

    un´petó

    ResponElimina
  4. Les petites coses són les que ens fan viure. Tenir molts diners no dóna felicitat, pot ser ho dic perquè mai n'he tingut masses i dono tant valor al que tinc que ho estimo com el que més... M'ha agradat el text, m'ha agradat el que penses i el que hi dius en ell. Més persones com tu i menys fums! Per cert, a Menorca s'hi està molt bé :)

    ResponElimina
  5. Jo crec que els diners no donen la felicitat, és cert. No em considero una persona materialista, però reconec que sense ells tampoc seríem feliços. S'ha de trobar un punt mig, tenir els justos per poder viure i de tant en tant concedir-te un capritxet.

    ResponElimina
  6. Buff... Ara potser em guanyo una colla d'enemics, prò... Oi que treballes? Oi que ara mateix saps quant val poder anar de viatge a Mallorca un cop l'any perquè t'has passat l'any estalviant i treballant per a fer-ho? Per què hauria de ser si diferent, si tinguessis un bon coixí de bitllets sota el cul?

    Jo ho tinc ben clar: encara que tingués molts diners, no deixaria de treballar, prò treballaria en el que jo voldria, les meves manualitats! Ja m'has llegit algun cop i saps que és una cosa que m'agradaria fer; si tingués diners ho faria i m'hi podria dedicar. I, encara que em pogués permetre de comprar-me una màquina de cosir, segurament continuaria cosint a mà, perquè és el que m'agrada.

    A més, si tingués diners els podria regalar un bon viatge a mons pares (ma mare fa segles que diu que vol anar al Machu-Picchu, prò no li puc pagar el viatge), podria comprar-li unes bones cortines a la meva millor amiga (que les que té al pis fan una mica de peneta) i sens dubte viatjaria mooooooolt més. I em buscaria un pis de lloguer per a mi sola sense que m'importés quant he de pagar, només pel fet que vull viure sola i ara no ho puc fer (no em passaria, uns 50-60 m2)... En definitiva, que faria tot el que no puc fer perquè no tinc diners, prò com que tampoc no aspiro a gaires coses... Ah! I sobretot tindria esl 3 o 4 fills que vull tenir, com l'Anna i Lluís.

    ...suposo que enteneu què vull dir, oi? Avui dia els diners ajuden a viure, ajuden a no patir d'un excés de preocupacions (hipoteques, crisi, finals de mes...), ajuden a no tenir tot de preocupacions que ens emboiren el cap i no ens deixen ser feliços. No donen la felicitat, prò ajuden a apartar les pedres del camí!

    I no res... Que tens una coseta al meu bloc, bunika!

    ResponElimina
  7. Jo ho veig com tu, no faria res gaire diferent, crec que només em donaria el gustasso de comprar unes quantes coses que ara mateix no puc comprar-me, una bona màquina de fer fotos, arreglaria la casa que fa 23 anys que hi visc i l'he pintat jo i només dues vegades, contractaria algú per un temps que m'ajudés a fer una neteja boja, faria algun viatget...i repartiria, molt i molt...

    ResponElimina
  8. Dinero maldito dinero!!!

    Jo sempre he pensat que mentres cobreixi les necessitats i pugui menjar i no degui res a ningú ja hem dono per afortunada. La veritat és que els diners hem fan "bastanta por" perque he vist d'aprop com destrossaven la paciencia, els nervis i les vides de molta gent.

    No hi ha res com el gallines per patates jejejejejeje....

    ResponElimina

Diga'm el que penses..... :-D

LA MEVA BOJERIA MÉS GRAN FINS EL MOMENT!

LA MEVA BOJERIA MÉS GRAN FINS EL MOMENT!
SALTAR EN PARACAIGUDES!!! Res millor per celebrar el meu 32è i 33è Aniversari! Espero celebrar-n'he molts i molts més!!!!

SI ET CAL UN FUSTER...

En conec un de molt bo, només m'has d'escriure i t'informaré encantada! escriu-me!