ebooks

Últimament, al metro, veig llegint aquesta nova modalitat de llibres. Els ebooks. Jo la veritat, és que no ho acabo de veure del meu gust. Crec que ja durant el dia tenim massa tecnologia al nostre costat....Tanta, que oblidem fer les coses bàsiques que em après.
L'ús de la calculadora ens fa oblidar tot allò que vàrem aprendre a escola, sumar, restar i multiplicar encara, però dividir la cosa es complica per moments.... (jo mateixa m'incloc...) 
Fa uns dies, ens va marxar la llum a la feina. Sense ordinadors, sense telèfons.... Sí que sempre tens algun paperot per ordenar, però al mínim moviment, es feia necessària la "ditxosa" eina: l'ordinador. Com si sense ell, ja no poguéssim fer res. I em vaig adonar de cóm en som de depenents..... I en el fons, vaig maleir el maleït aparell!
Perdem de mica en mica l'essència de les coses bàsiques.... i em fa ràbia que això sigui així. Però en el fons, és tot una mica inevitable..... A menys que marxés allà on Jesucrist va perdre la boina.... Però ara per ara, no m'ho plantejo. Ni tan sols em passa pel cap. 
Llavors, que haig de fer?
Que haig de fer davant de tant avanç tecnològic? On els mòbils ja no serveixen per trucar, sinó que fan de tot menys "comunicar", i ara els llibres, ja no són de pàgines de paper... ara es poden llegir a través d'una pantalla digital.
Sóc poc aficionada  a la lectura.... Be, em va per èpoques.... I avui, mentre feia temps per anar a classe d'anglès, passant per davant d'una mena de llibreria-màquina de tabac-quiosc, m'ha semblat llegir... LLIBRES A 1€, 2€ i 3€.
Cóm???
He girat cua, i he entrat. Allà al damunt d'una gran taula, "jeien" amuntegats, esperant que algú com jo, els fullègés, els hi espolsés el pols, i .....
Cap dins la bossa. 
Un exemplar per un euro.... Qui no compra llibre és perquè no vol, i vet aqui, l'escollit....

I és que... no m'imagino regalant ebooks per Sant Jordi!!!!

13 comentaris:

  1. Estimada, entenc la teva sensació. Però també és veritat que tot torna i totes les coses troben el seu espai.
    Mira, tu fas labors i jo he redescobert el punt de creu.
    I no, jo tampoc no em veig regalant ebooks per Sant Jordi.
    T'envio una rosa.

    delfica.

    ResponElimina
  2. O tots qui més qui menys ens agrada la tecnologia...però els llibres sempre seran els llibres, tot i que hem d'aprendre que conviuran junts molt de temps i cada vegada la presencia dels ebooks serà més important, crec que el més convenient es anar fent seguir les dues coses, tradicional i tecnonologic.

    ResponElimina
  3. per ara encara em quedo amb els llibres de tota la vida... al llarg del dia arribo amb la vista massa cansada de l'ordinador, com per arribar a casa i tornar a agafar un llibre electrònic.

    ResponElimina
  4. Els e-books s'estan fent amb una mena de pantalles que simulen la pàgina del llibre, de tal manera que la vista no acaba cansant-se com quan mires la pantalla de l'ordinador.
    D'altra banda, l'e-book en sí és car (vora uns 200 euros o més) però comprar les novel·les per inserir-les en pdf (o el format que sigui) serà el que farà que surti a compte tenir-ne un, perquè són realment barates!
    Jo personalment no en tinc, i no és cap prioritat meva tenir-ne, però si me'l regalessin no el rebutjaria, hehehe.

    ResponElimina
  5. aiiisss... jo tinc una amiga que ja en té un... hi ha milers de llibres dins d'un e-book... a mi em neguiteja... miro davant meu a casa i hi ha piles i piles i més piles de llibres a les prestatgeries... al final no hi haurà llibres... no hi haurà fulls físics on recordar les històries que ens han fet sentir tantes coses... sense anar més lluny, a l'institut el curs que ve cada nen ja portarà el seu pc... obligat per educació... si ara ja no saben dividir a mà... (amb el què a mi em costa ensenyar-los-hi!!!!) imagina quan no hagin ni d'escriure amb un boli... a mi em preocupa mooooooolt però si ho dius la gent et diu que no evoluciones... no sé pas!

    ResponElimina
  6. Allà on hi hagi un bon llibre... en el sentit més físic possible em refereixo... també davant de l'aparició de la tv, el vídeo es temia amb la mort de la ràdio, i no ha estat així... Poc a poc, tot troba el seu lloc. Salut!

    ResponElimina
  7. Hola Eli tens els teus trucadors al blog

    http://trucadors.blogspot.com/2010/02/mataro-maresme-catalunya.html

    moltes gràcies i una abraçada

    ResponElimina
  8. Per la meva feina estic rodejada de papers, alguns dels quals tenen més de 1000 anys! quin paper nostre perdurarà més de 100??? a fe de món que cap. Per no parlar de la tecnologia... que com algun dia fotem un pet en plan mundial (per la raó que sigui, mai se sap) ja veuràs tu si conservem algun e-book o qualsevol tecnologia d'aquestes. I que vols que et digui, on es fiqui l'encant d'agafar un llibre, sentir el tacte de les pàgines i l'olor que en desprenen, que es tregui qualsevol maquineta. És la meva opinió eh?
    Petonets!

    ResponElimina
  9. Els canvis sempre sobten i el temps dira si son utils o no, i si la gent els acepta i en sant jordis foturs el regsl sera un llibre en una tarjeyta de memoria i una rosa eñectronoca que vaigui dien eh et desutjo, t'estimop feliç sant jordi.

    ResponElimina
  10. a mi si que em fa gràcia això dels ebooks! i mira que m'encanten els llibres! però no crec que siguen incompatibles. En qualsevol cas... jo que sempre tinc problemes d'espai a casa pels llibres que tic... ostres... la d'espai que guanyaria i la de pols que m'estalviaria!!!!

    ResponElimina
  11. Estic d'acord amb tu Eli, i amés a més crec que un llibre és més romàntic que un e-book, i m'encanta olorar les pàgines... Encara que també deia el mateix dels mòbils i ara mira!
    Per cert, té bona pinta aquest llibre que has comprat... i només un euro!!!

    ResponElimina
  12. reina mora, després tornaré per comentar-te. Ara vinc a dir que tens un meme al meu blog.

    ResponElimina
  13. doncs jo crec que té les seves aventatges: marxes de vacances amb un sol estri carregat de llibres. És com tot, hi ha qui l'aprofitarà, hi ha qui no.

    Un petonet, guapaaaa!!!

    ResponElimina

Diga'm el que penses..... :-D

LA MEVA BOJERIA MÉS GRAN FINS EL MOMENT!

LA MEVA BOJERIA MÉS GRAN FINS EL MOMENT!
SALTAR EN PARACAIGUDES!!! Res millor per celebrar el meu 32è i 33è Aniversari! Espero celebrar-n'he molts i molts més!!!!

SI ET CAL UN FUSTER...

En conec un de molt bo, només m'has d'escriure i t'informaré encantada! escriu-me!